Eveniment

Lumea în secolul I. Ce puteai cumpăra de la primul automat de vânzare şi ce haine erau la modă acum 2000 de ani. GALERIE FOTO

Roma era cel mai mare oraş din lume. Cu o populaţie estimată între 800.000 şi 1 milion de locuitori, Roma era cel mai mare şi cel mai puternic oraşi în anul 1. În prezent, cel mai mare oraş din lume este Tokio, care are o populaţie de 32,4 mil. locuitori (inclusiv zona metropolitană)

Viaţa în secolul I

Autor: Alexandru Matei

19.11.2011, 07:23 2861

Recent, populaţia totală a lumii a depăşit 7 miliarde, iar în mai puţin de 100 de ani, vom depăşi 10 miliarde. Este un moment potrivit pentru a arunca o privire în urmă, să vedem cu arăta lumea în secolul I, când în întreaga lume trăiau circa 200 de milioane de oameni, iar Imperiul Roman conducea lumea, scrie Business Insider.

Deşi nu cunoaştem în detaliu viaţa în primul secol, un număr surprinzător de mare de lucruri pe care le folosim astăzi au apărut atunci, inclusiv referendumul şi precursorul e-rederelor, cărţile.

Ce puteaţi cumpăra la primul automat de vânzare? Ce se purta atunci? Unde se întâlneau bărbaţii după serviciu? Vedeţi în GALERIA FOTO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO