Eveniment

MAE: Trei cetăţeni români răniţi au fost în atentatul de la Barcelona

MAE: Trei cetăţeni români răniţi au fost în...

Autor: Gabriel Pecheanu

18.08.2017, 10:19 1672

”Autorităţile spaniole au informat în această dimineaţă Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română. Potrivit aceloraşi surse oficiale, şi acest cetăţean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă. Precizăm că operaţiunea de identificare a victimelor şi cetăţeniei răniţilor este un proces complex aflat în desfăşurare, situaţia fiind una care se schimbă de la un moment la altul. Informaţii actualizate vor fi transmise pe tot parcursul evoluţiei situaţiei, pe măsura obţinerii de date oficiale de la autorităţile locale”, precizează MAE.

MAE mai anunţă că în contextul operaţiunilor antiteroriste aflate în desfăşurare, circulaţia în regiune şi accesul în unităţile publice este momentan restricţionat de către autorităţi.

Alţi doi români au fost răniţi în atentatul de la Barcelona, fiind vorba despre doi bărbaţi de 33 şi 42 de ani.

13 persoane au murit şi cel puţin o sută au fost rănite în urma atentatului terorist care a avut loc joi seara la Barcelona. Trei persoane care ar avea legătură cu atacul au fost reţinute până în prezent de poliţişti.

Vineri dimineaţă, autorităţile spaniole au anunţat că forţele de poliţie au ucis cinci suspecţi, care purtau centuri cu explozibil, în oraşul Cambrils, pentru a opri un al doilea atac terorist, la doar câteva ore după atentatul de la Barcelona, potrivit BBC News online. Atacatorii au intrat cu maşina într-un grup de persoane, şapte oameni, inclusiv un ofiţer de poliţie, fiind răniţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO