Eveniment

MAE: Unul dintre românii răniţi la Londra, în continuare în stare gravă. Al doilea român, externat

MAE: Unul dintre românii răniţi la Londra, în...

Autor: Dana Stanila

23.03.2017, 08:08 3324

”Imediat după producerea incidentului şi transferul cetăţenilor români la spital pentru îngrijiri, un reprezentant al Celulei de Criză constituită la nivelul misiunii diplomatice a României la Londra s-a deplasat, de îndată ce a fost posibil, la unitatea medicală în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la starea de sănătate a victimelor şi pentru a acorda asistenţă consulară. Menţionăm că una dintre cele două persoane de cetăţenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma incidentului, a fost externată”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Cei doi cetăţeni români au fost răniţi în atacul terorist produs miercuri după-amiază în apropierea Parlamentului Marii Britanii.

"Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret şi condoleanţe pentru pierderea de vieţi omeneşti în urma atacului care a avut loc astăzi, 22 martie, la Londra. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic", se arată într-un comunicat al MAE remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit ambasadorului român la Londra, Dan Mihalache, este vorba de un cuplu de tineri turişti care se aflau pe podul Westminster, când atacatorul a intrat cu maşina în mulţime.

Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite în atacul terorist comis miercuri în apropierea Parlamentului Marii Britanii, iar presupusul atacator a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, porivit celui mai recent bilanţ comunicat de Poliţia londoneză. Unele dintre persoanele rănite sunt în stare critică.

Autorul atacului, inspirat probabil din terorismul internaţional, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit cu maşina un grup de trecători, pe Podul Westminster din Londra, şi a înjunghiat mortal, la intrarea în curtea Parlamentului, un agent de poliţie, identificat drept Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani.

Potrivit unor surse, este foarte probabil ca atacatorul să se fi inspirat din atacuri comise de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO