Eveniment

MAI: 14 elicopterele, pregătite să intervină în zonele afectate de ninsori

MAI: 14 elicopterele, pregătite să intervină în...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

01.03.2018, 14:47 58

"MAI are pregătite de intervenţie 14 aeronave care pot efectua zboruri în orice regiune a ţării, mai puţin în zona montană înaltă. Din cauza condiţiilor meteo, misiunile se efectuează doar pe timp de zi. Până la acest moment elicopterele IGAv au executat 8 misiuni umanitare. Printre persoanele pentru salvarea cărora s-a intervenit cu aeronavele MAI se numără doi nou-născuţi din jud. Dolj, respectiv jud. Giurgiu, o gravidă din jud. Constanţa, o femeie cu septicemie din jud. Brăila şi o alta cu probleme respiratorii din judeţul Tulcea", informează reprezentanţii ministerului, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Deoarece avertizările meteo de cod portocaliu emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) sunt valabile până pe 2 martie, ora 20.00, MAI îi sfătuieşte pe cetăţeni să respecte recomandările autorităţilor şi să "să se intereseze din timp asupra stării drumurilor şi a vremii înainte de a pleca la drum şi să evite pe cât posibil deplasările având în vedere temperaturile foarte scăzute".

Tot vineri a fost reluată circulaţia rutieră pe Autostrada 2, pe tronsoanele Bucureşti - Lehliu-Gară (km 64) şi Cernavodă – Feteşti, iar pe tronsonul Lehliu-Gară (km 64) - Cernavodă (km 160) se circulă controlat, cu restricţie de tonaj - 3,5 tone.

În perioada 26-28 februarie, când întreaga ţară s-a aflat sub cod galben sau portocaliu de ninsoare şi viscol, precum şi avertizare meteo de ger, structurile MAI, alături alte autorităţi, au intervenit în 79 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă pentru 87 de pacienţi, printre care 26 de copii şi 17 femei însărcinate. Autorităţile au intervenit şi pentru deblocarea a peste 630 de persoane rămase înzăpezite pe diverse căi rutiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO