Eveniment

Management privat la Metrorex: directorul CFR Marfă şi un fost trezorier de bancă au intrat în consiliul de administraţie

Metrorex a încetinit ritmul de construcţie al magistralei 5 de metrou Universitate-Drumul Taberei. Foto Silviu Matei

Metrorex a încetinit ritmul de construcţie al magistralei 5 de metrou Universitate-Drumul Taberei. Foto Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

11.07.2013, 21:18 1408

Metrorex i-a ales, prin procedura de selecţie a managementului privat, pe cei cinci noi membri ai consiliului de administraţie ce vor avea un mandat de patru ani, printre aceştia numărân­du-se actualul director al CFR Marfă, precum şi un consultant al firmei Prospecţiuni, controlată de Ovidiu Tender.

Preşedintele consiliului de administraţie va fi Mihai Alexandrescu, absolvent al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, cu experienţă în project management şi care a contribuit la proiecte precum Aeroportul Internaţional din München, Universitatea din Toronto, Aeroportul Lester B Pearson din Toronto sau noul sediu al Ambasadei Statelor Unite din Bucureşti.

Ceilalţi patru membri ai consiliului de administraţie vor fi Cosmin Florian Brânzan (CEO al companiei de consultanţă Capgemini Services România), Alexandru Dragoş Drăghici (director general al CFR Marfă, companie recent privatizată), Ovidiu Puţura (secretar de stat în Ministerul Justiţiei) şi Bogdan Mihoc (fost bancher-trezorier la UniCredit Ţiriac Bank, actual consultant financiar al companiei de prospectare geologică Prospec­ţiuni).

Actualul director general al Metrorex Aurel Radu va exercita funcţia de conducere până la alegerea noului CEO al companiei.

Noii membri ai consiliului de administraţie al Metrorex au fost aleşi din lista propusă de consultanţii PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants, D&B David şi Baias şi George Butunoiu Group.

Cel mai mare proiect în derulare al companiei Metrorex este magistrala 5 de metrou Universitate-Drumul Taberei, al cărei ritm de construcţie a încetinit însă puternic în ultimele luni odată cu reducerea semnificativă a fondurilor alocate.

Prima companie din subordinea Ministerului Transporturilro în cadrul căreia a fost instalat management privat, Tarom, trece în prezent printr-o adevărată criză managerială, în contextul în care consiliul de administraţie îi impută directorului general ales prin procedura de management privat că nu şi-ar fi îndeplinit obiectivele propuse în planul de afaceri.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO