Eveniment

ManpowerGroup: Unu din şase angajatori români crede că automatizarea va conduce la o scădere a numărului de angajaţi

ManpowerGroup: Unu din şase angajatori români crede că...

Autor: Adelina Mihai

26.04.2018, 21:30 109

Mai mult de opt din zece angajatori români (81%) consideră că robotizarea va menţine sau va creşte dimensiunea forţei de muncă, percepţia acestora fiind în linie cu opinia liderilor din companii la nivel global, unde 86% dintre angajatori prevăd că o să-şi sporească sau păstreze numărul de angajaţi ca re­zultat al automatizării, arată rezultatele unui studiu realizat de furni­zorul de soluţii privind forţa de muncă Manpo­werGroup.

„Totuşi, 17% dintre angajatorii români consideră că automatizarea îi va determina să-şi scadă numărul total de angajaţi în următorii doi – trei ani, faţă de doar 10% la nivel global, şi doar 14% consideră că-şi vor mări numărul de angajaţi în urma robotizării, faţă de 20% la nivel global, impactul net per ansamblu fiind unul uşor negativ“, mai arată rezultatele stu­diului. Robotizarea şi digitalizarea vor duce şi la o nevoie diferită în ceea ce priveşte competenţele cerute de la angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO