Eveniment

MApN: 3.500 de militari, cu 350 de mijloace tehnice, participă la parada militară de 1 Decembrie. Cum va fi vremea în timpul paradei

MApN: 3.500 de militari, cu 350 de mijloace tehnice,...

Autor: Otilia Ciocan Serescu

01.12.2017, 09:00 234

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României va începe la ora 11.00 şi se va desfăşura în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Cei peste 300 de militarii străini vor fi din Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina, anunţă Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Tot în Bucureşti va avea loc vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Totodată, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, defilări şi expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament, în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.
Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

 

În Bucureşti, pe 1 Decembrie va ploua în cea mai mare parte a zilei, iar cantitatea de precipitaţii va depăşi 3 litri/m2. Minima zilei va fi de 6 grade Celsius, iar maxima de 10 grade Celsius.

Potrivit aplicaţiei AccuWeather, la ora 9 dimineaţa va fi soare, cu şanse de ploaie de 40%, în timp ce începând cu ora 10, până la ora 12 inclusiv, şansele de precipitaţii cresc la 55%, fiind extrem de posibil să plouă în timpul paradei. Potrivit aceluiaşi serviciu meteo, şansele de ploaie la ora 13:00 sunt de 49%. 

Ploaia continuă şi după ora prânzului, de la 14:00 şansele de precipitaţii fiind de peste 60%, urmând ca la finalul zilei să ajungă la 90%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO