Eveniment

Marea Britanie, noua ţintă a Dacia

Marea Britanie, noua ţintă a Dacia

Autor: Bogdan Alecu

10.01.2011, 23:59 26
Cea mai mare piaţă pentru Dacia în 2012 va fi Marea Britanie,potrivit oficialilor companiei, aceasta fiind cea de-a treia marepiaţă europeană pe care francezii şi-au propus să o cucerească cubrandul autohton, după Franţa şi Germania. "Sperăm ca MareaBritanie să depăşească Franţa în ceea ce priveşte vânzărileDacia.

Pentru început din 2012 primul model care va fi disponibil înRegatul Unit va fi SUV-ul Duster, iar ulterior gama va fi extinsă",a spus Rafael Treguer, directorul de dezvoltare al mărcii la nivelglobal. În 2010 cea mai mare piaţă pentru Dacia a fost ceafranceză, cu 110.000 de autovehicule vândute, în creştere cuaproape 70% faţă de anul anterior, potrivit datelor companiei. Pelocul secund s-a plasat Germania, fostul lider din 2009, unde fără"Rabla" Dacia a scăzut cu peste 50%, la 40.500 de unităţi, "ÎnGermania s-a încheiat programul de casare şi implicit a scăzutîntreg segmentul din care face parte şi Sandero. Acum ne aşteptămsă urce în top pieţe precum Spania şi Italia", a spus Treguer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO