Eveniment

Marii angajatori încă îşi fac calculele pentru revoluţia fiscală: „Menţinem veniturile nete ale angajaţilor. În economie pluteşte o totală incertitudine“

Marii angajatori încă îşi fac calculele pentru...

Autor: Adelina Mihai, Simona Tatu

21.12.2017, 00:07 1194

♦ Marii angajatori au decis să menţină veniturile nete ale angajaţilor în 2018, fie prin majorarea salariilor brute, fie prin acordarea de bonusuri lunare, arată datele centralizate de ZF. CGS (servicii de externalizare), Medicover (servicii medicale), Adecco (recrutare) şi Coca-Cola HBC (băuturi răcoritoare) se numără printre angajatorii care au anunţat că vor menţine aceleaşi venituri nete ale angajaţilor şi în 2018, dar ezită să spună prin ce metodă.

Furnizorul american de servicii de externalizare Computer Ge­nerated Solutions (CGS) Ro­mânia, care are peste 3.350 de angajaţi pe plan local, a decis să menţină veniturile nete ale angajaţilor în 2018 la acelaşi nivel cu cele din 2017, pe fondul transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

„CGS România a luat decizia de a păstra veniturile nete ale tuturor angajaţilor în contextul noilor schimbări legislative. Consider ca angajaţii noştri nu au de ce să fie afectaţi, chiar dacă costurile firmei se măresc mai ales datorită taxei de solidaritate (sau cum s-o numi ea)“, a spus Vladimir Sterescu, country manager şi vicepreşedinte senior soluţii asistenţă clienţi în cadrul CGS Ro­mâ­nia. Cu toate acestea, el consideră că măsura transferului de taxe de la angajator la angajat este o măsură bună pe termen lung, pentru că astfel fiecare angajat poate con­ştien­tiza cuantumul total al costului salarial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO