Eveniment

Marii producători de băuturi reacţionează la decizia guvernului de a taxa sucurile cu zahăr: „Măsura va descuraja producţia internă şi va mări preţul de la raft cu 60%”

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.08.2019, 00:03 1232

Asociaţia Naţională a Băuturilor Răcoritoare (ANBR), care reuneşte producători de băuturi răcoritoare cu 15 fabrici şi angajează în mod direct 6.000 de oameni, susţine că decizia guvernului de a taxa băuturile răcoritoare cu zahăr este una discriminatorie, va avea un impact negativ pentru industrie şi pentru sectoarele conexe şi va conduce la creşterea preţului de la raft cu 60%. Conform Mediafax, guvernul va discuta la începutul săptămânii viitoare un proiect de act normativ care prevede printre altele introducerea unei taxe pe zahărul din băuturile răcoritoare. Băuturile cu un conţinut de zahăr între 5 şi 8 grame la 100 de mililitri vor avea o acciză de 0,8 lei pe litru. Băuturile cu un conţinut de peste 8 grame la 100 de mililitri de produs vor fi taxate cu 1 leu pe litru. Acciza va fi datorată de producători, importatori sau cei care achiziţionează intracomunitar, conform Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO