Eveniment

Măsurile de protecţie rămân în continuare o armă importantă împotriva pandemiei. Ce spune Florin Cîţu după ce în România s-au vaccinat oficial 1 milion de oameni: Nu ne putem permite abandonarea măştilor de protecţie

Măsurile de protecţie rămân în continuare o armă...

Autor: Andreea Tobias

03.03.2021, 11:42 45

Premierul Florin Cîţu îi cele ministrului Bode mai mulţi angajaţi „care să îşi facă treaba”, în contextul în care tot mai multe persoane au renunţat la masca de protecţie pe stradă: „Nu ne putem permite aşa ceva”. Declaraţia vine în ziua în care au fost vaccinaţi un milion de români.

Florin Cîţu a spus că în 27 decembrie cu toţii se uitat şi îşi doreau să vină cât mai repede această zi: „Iată că a venit, am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1 milion”.

Potrivit premierului, în acest ritm „faza a treia va fi pornită fără faza a treia”, adică pe 15 martie va începe vaccinarea generală.

„În acelaşi timp trebuie să aduc aminte că dacă vrem o campanie de vaccinare de succes şi sfârşitul pandemiei trebuie în continuare să respectăm toate regulile impuse. Purtatul măştii în spaţiul public - am văzut deja foarte, foarte mulţi oameni care s-au relaxat şi nu mai poartă mască în spaţiul public. E foarte important să purtăm mască şi fac un apel şi la Ministerul Afacerilor Interne, voi vorbi cu domnul Lucian Bode să mă asigur că vom avea mai mulţi lucrători ai Ministerului Afacerilor de Interne care să îşi facă treaba. Văd peste tot persoane care merg cu metroul, pe stradă, oameni care nu poartă mască. Nu putem să ne permitem aşa ceva în acest moment”, a spus Florin Cîţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO