Eveniment

Matei Păun, BAC Investment: În momentul de faţă nu mai există pe plan mondial lideri credibili care să ofere pieţelor mesaje. "Nu mai există un Helmut Kohl, un Ronald Reagan, un Gorbaciov"

Matei Păun, BAC Investment: pieţele financiare nu sunt convinse de mesajele liderilor politici

Autor: Sorin Pâslaru

05.08.2011, 13:21 607

Matei Păun, director la compania de consultanţă în investiţiiBAC Investment, spune că scăderile de pe pieţele de capital erau deaşteptat, având în vedere că lumea traversează o perioadă de lungăvolatilitate.

"Acum trei ani am spus că o să avem o perioadă lungă de marevolatilitate. Nu pot să văd capătul acestei perioade, pentru că artrebui să se rezolve nişte dezechilibre care au rămas în picioarede 3-4 ani, ba şi mai mult, unele s-au accentuat. Este vorba dedezechilibrele pe pieţele monetare, gradul de mare de îndatorare,lupta Chinei de a nu-şi deprecia moneda. La asta s-a mai adăugat şicutremurul din Japonia. În plus, multe din bănci nu şi-au rezolvatnici acum problemele de acum 3-4 ani", a spus Păun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO