Eveniment

Meciul din finala Cupei Mondiale dintre Croaţia şi Franţa a început la Moscova

Meciul din finala Cupei Mondiale dintre Croaţia şi...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

15.07.2018, 18:00 92

Finala Cupei Mondiale 2018, care va decide campioana lumii, partidă ce se dispută între Franţa şi Croaţia, a început, duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova. "Cocoşii" sunt în finala mondială după 12 ani, în timp ce croaţii sunt pentru prima dată într-o astfel de finală.

Will Smith, Nicky Jam şi Era Istrefi au cântat în cereamonia de deschidere a finalei Cupei Mondiale.

Echipele de start sunt: pentru Franţa: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernandez - Pogba, Kante - Mbappe, Griezmann, Matuidi - Giroud şi pentru Croaţia: Subasic - Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic - Rakitic, Brozovic - Rebic, Modric, Perisic - Mandzukic.

Finala mare, Franţa - Croaţia, are loc după un drum lung străbătut de ambele echipe. Croaţia a stat mai mult timp pe teren pentru a-şi obţine locul în finală, după ce a jucat trei meciuri cu prelungiri şi penalty-uri. Danemarca, Rusia şi Anglia sunt naţionalele eliminate de formaţia lui Zlatko Dalic după prelungiri şi lovituri de departajare.

Franţa şi-a croit drumul spre ultimul act mai uşor, după ieşirea din grupe. Argentina, Uruguay şi Belgia sunt echipele învinse în fazele eliminatorii de "Cocoşii" lui Didier Deschamps, cu un joc pragmatic, închis, la rezultat, imediat după deschiderea scorului. Franţa a câştigat grupa C, cu 7 puncte, din care au mai făcut parte Danemarca, Peru şi Australia.

A doua finalistă, Croaţia, a câştigat grupa D cu maximum de puncte, cu victorii în faţa Argentinei, Nigeriei şi Islandei.

"Cocoşii" sunt în finala mondială după 12 ani. În 1998, Franţa câştiga Cupa Mondială chiar pe teren propriu, după o finală în care a învins Brazilia cu 3-0. În semifinale, francezii o eliminau chiar pe Croaţia, la ultimul rezultat mare din istoria naţionalei.

Croaţii sunt pentru prima dată într-o finală de Campionat Mondial.

Argentinianul Nestor Pitana conduce la centru marea finală de pe Lujniki, din Moscova. Arbitrul în vârstă de 43 de ani a condus şi partida de deschidere a Mondialului, Rusia - Arabia Saudită. La cele două tuşe sunt compatrioţii Hernan Maidana şi Juan Pablo Belatti, în timp ce al patrulea arbitru este olandezul Bjorn Kuipers. Asistent de rezervă a fost desemnat un alt olandez, Erwin Zeinstra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO