Eveniment

Megaprogram de investiţii de 131 mil. euro la aeroportul Cluj, întins pe trei cincinale

Megaprogram de investiţii de 131 mil. euro la aeroportul...

Autor: Laurentiu Cotu

28.07.2015, 00:04 3676
Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca va derula lucrări de investiţii în infrastructura aeroportuară în valoare totală de 131 de milioane euro, fără TVA, inclusiv pentru un nou terminal cargo şi a unei piste, potrivit raportului privind Master Planul pe termen scurt, mediu şi lung, avizat de Comisia Europeană. 

Fondurile pentru realizarea terminalului cargo nou, a căii de rulare cargo, pentru extinderea platformei de cargo, a pistei terminal pasageri precum şi pentru dotarea cu echipamente de siguranţă, având ca perioade de implementare 2014-2020, respectiv 2014-2030, vor fi alocate conform Master Planul de Transporturi.

„Având în vedere prevederile Master Pla­nului avizat, Consiliul Judeţean Cluj va lua în discuţie posibilitatea legală a dezvoltării investiţiei de transport intermo­dal/ multimodal şi pe partea de cargo aerian, acest proiect nefiind cuprins în planul aprobat de investiţii al Master Planului de Transporturi al Gu­ver­nului României“, a declarat Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Investiţia într-un nou terminal de pasageri pentru aeroportul din Cluj-Napoca se ridică la 52 milioane de euro, perioada de implementare a proiectului fiind 2020-2030.

O altă investiţie importantă este extinderea căii de rulare pasageri, proiect de 20 mil. euro ce va fi implementat în perioada 2014-2020.

Master Planul General de Transport al României analizează obiectivele majore ale sistemului naţional de transport, constituind un instrument strategic de planificare a intervenţiilor majore, proiecte şi alte acţiuni, semnificative pentru obiectivele de transport la scară naţională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO