Eveniment

Mercedes-Benz va livra o nouă limuzină preşedintelui Klaus Iohannis

Foto: Marius Dumbrăveanu

Foto: Marius Dumbrăveanu

Autor: Bogdan Alecu

16.06.2015, 00:07 1706

Mercedes-Benz România, reprezen­tanţa locală a grupului Daimler, va livra luna aceasta o limuzină S-Klasse preşedintelui României, Klaus Iohannis, potrivit unor surse din piaţă. Limuzina ar urma a fi livrată luna aceasta.

„Nu dorim să oferim informaţii referitoare la acest subiect”, au spus reprezentanţii Mercedes-Benz România. Potrivit aceloraşi surse, limuzina ar fi livrată direct de importator, iar aceasta ar fi o versiune normală a S-Klasse, nu un Mercedes-Maybach S, versiunea de superlux a limuzinei germane. Potrivit surselor, mode­lul livrat va fi un S500 4Matic cu ampatament alungit, al cărui preţ standard este de 121.000 de euro cu TVA. Licitaţia a fost organizată de către Serviciul de Protecţie şi Pază, iar în „cursă” cu S-Klasse s-au mai înscris atât un dealer Audi cu limuzina A8, cât şi unul BMW ce a candidat cu Seria 7. Contactaţi de ZF, nici SPP şi nici Administraţia Prezidenţială nu au oferit niciun comentariu pe acest subiect până la închiderea ediţiei.

În calitate de primar al Sibiului Klaus Ioha­nnis a utilizat mai mulţi ani o limuzină BMW Seria 7. Mercedes-Benz S-Klasse este una dintre cele mai utilizate limuzine din lume pentru şefii de stat. Spre exemplu, modelul este utilizat şi de preşedintele Bulgariei, al Slovaciei, al Ucrainei sau Turciei, în timp ce Slovenia şi Ungaria preferă Audi A8 (în condiţiile în care Audi este unul dintre cei mai mari investitori ai Ungariei), iar cel al Cehiei utilizează Skoda Superb, Skoda fiind cea mai importantă „emblemă” a ţării sale. În România foştii preşedinţi, atât Traian Băsescu cât şi Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, au utilizat limuzine Mercedes-Benz S-Klasse. 

Pe piaţa locală S-Klasse este cea mai bine vândută limuzină de lux, reprezentând în primele patru luni din acest an peste 70% din seg­mentul său. Noua generaţie a fost lansată în 2013, înlocuind atât vechiul S cât şi brandul Maybach. Aceasta a fost la acea vreme primul automobil de serie cu funcţie de maşină semiautonomă.  Anul acesta BMW reintră în cursă cu noua generaţie a Seriei 7 prezentate oficial săptămâna trecută la München, limuzină care în premieră va putea fi parcată automat de către şofer din exteriorul automobilului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO