Eveniment

Mesaj comun al consultanţilor fiscali: Păstraţi cota unică!

Mesaj comun al consultanţilor fiscali: Păstraţi cota...

Autor: Claudia Medrega

28.11.2017, 00:08 869
Consultanţii fiscali afirmă că păstrarea cotei unice este cheia pentru menţinerea României ca destinaţie de investiţii, după readucerea în discuţie de către prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a impozitării progresive.

Informaţiile vehiculate privind oportu­ni­tatea revenirii la impozitarea pro­gre­sivă a veniturilor în România, în spe­cial du­pă bulversarea adusă de re­vo­luţia fis­ca­lă lansată recent, stârnesc re­acţii ad­ver­se printre consultanţii fiscali, care nu sus­ţin un astfel de sistem şi amintesc efectele po­zitive pen­tru economie ale cotei unice in­troduse în 2005.

Prim-viceguvernatorul BNR Florin Geor­ges­­cu a declarat că introducerea cotei uni­ce în 2005 a redus birocraţia, însă a mărit co­rup­­­ţia şi evaziunea prin eliminarea globali­ză­­rii ve­­niturilor, iar impozitarea cu cote „mo­de­­rat pro­­gresive“ ar contribui la recon­ci­liere naţională.

O cotă progresivă de impozitare alături de un sistem de administrare fiscală deficitar sunt re­ţeta sigură de a descuraja munca şi libera ini­ţia­­tivă şi a-i „împinge“ pe cei care câştigă mult în a căuta metode de a-şi ascunde baza im­po­zabilă sau în a-şi muta rezidenţa către juris­dicţii fiscale mai prietenoase, spune Gabriel Sincu, director executiv la EY România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO