Eveniment

Mesaj încurajator de la ministrul britanic al Apărării: România nu este singură în faţa activităţilor ruseşti, care cresc

Mesaj încurajator de la ministrul britanic al...

Autor: Nicolae Oprea

02.08.2018, 17:12 124

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a declarat, joi, la Bucureşti, că România nu este singură în faţa activităţilor ruseşti din această zonă. Omologul lui Mihai Fifor a mai precizat că ţara noastră joacă un rol vital în Alianţa NATO.

„Este normal ca România să fie preocupată de activităţile ruseşti în Marea Neagră, Ucraina, Republica Moldova sau Marea Azov, dar România nu este singură în faţa acestor problemelor care cresc. NATO înfruntă provocări din toate direcţiile”, a declarat, joi, Gavin Williamson, secretarul pentru apărare al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, după întâlnirea de la Bucueşti cu ministrul român al Apărării, Mihai Fifor. Acesta a mai precizat că în ultimii ani, Marea Britanie a observat o creşere a activtăţilor submarinelor ruseşti în Atlanticul de Nord.

Potrivit lui Williamson, este important ca România şi Marea Britanie să fie solidare, pentru că au foarte multe lucruri în comun.

„România este vitală şi joacă un rol important pentru NATO şi găzduieşte un sistem de apărare împotriva rachetelor balistice”, a mai declarat Williamson, după întâlnirea cu Mihai Fifor.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, joi, după întâlnirea cu Gavin Williamson, secretarul pentru apărare al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, că discuţiile dintre cei doi au vizat şi agresivitatea politică şi militară a Federaţiei Ruse, respectiv „intenţia Rusiei de a militariza Marea Neagră”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO