Eveniment

Mica remaniere: Cine sunt noii miniştri ai cabinetului Grindeanu

Mica remaniere: Cine sunt noii miniştri ai cabinetului...
23.02.2017, 00:03 305

Mihai Tudose (50 de ani), propus pentru Ministerul Economiei

A mai fost ministru al economiei în guvernul Ponta. Este jurist, dar a urmat şi cursurile Colegiului Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii. Are un master în Politici Economice Europene la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, iar în 2007 a devenit doctor al Academiei Naţionale de Infor­maţii. A fost parlamentar în mai multe legis­laturi. El vine în locul lui Alexandru Petrescu, care merge la Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

 

Rovana Plumb (57 de ani), propusă pentru portofoliul Fondurilor Europene

Rovana Plumb, fost europarlamentar, ministru al mediului de două ori şi ministru al muncii în cabinetele Ponta. A mai fost preşedintă a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi a companiei Gerovital. A fost parlamentar şi europarlamentar.

Rovana Plumb o înlocuieşte în funcţie pe Mihaela Toader.

 

Tudorel Toader (57 de ani), propus pentru Ministerul Justiţiei

Este rector al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Este doctor în ştiinţe juridice şi profesor universitar. Din 2006 până în 2016, Tudorel Toader a fost judecător la Curtea Constituţională. Postul de ministru pe care îl ocupă era liber după demisia lui Florin Iordache.

 

Alexandru Petrescu, propus pentru Ministerul Mediului de Afaceri

Este ministrul economiei, demnitate pe care o ocupă de două luni. A venit în guvern din poziţia de director general la Poşta Română. A lucrat la mai multe companii în Londra. El preia acest post în urma demisiei lui Florin Jianu, care a plecat din guvern a doua zi după adoptarea ordonanţei 13/2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO