Eveniment

Panică la nivel mondial: Mii de atacuri cibernetice, semnalate în ultimele 24 de ore în zeci de ţări

Panică la nivel mondial: Mii de atacuri cibernetice,...

Autor: Mihai Draghici

13.05.2017, 12:11 1104

O serie de atacuri cibernetice au fost semnalate în ultimele 24 de ore în zeci de ţări, vizând în principal sisteme informatice ale instituţiilor, inclusiv în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, China, Rusia şi Spania, relatează BBC News online.

Atacurile au fost lansate cu virus informatic care blochează computerele şi solicită plăţi pentru deblocare în moneda virtuală Bitcoin. Experţii în tehnologie informaţională încearcă să afle dacă atacurile au fost lansate de un singur grup de hackeri.

Atacuri cibernetice au fost semnalate în zeci de ţări, inclusiv în Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia şi Vietnam.

"Este vorba de un atac uriaş", a declarat un specialist citat de BBC, constatând 36.000 de cazuri ale unor infecţii informatice cu un virus numit "WannaCry" ori variante ale acestei denumiri.

Un specialist al companiei Kaspersky a anunţat că s-au înregistrat atacuri cibernetice în 74 de ţări. Printre instituţiile vizate de atacuri informatice se numără Departamentul britanic al Sănătăţii, zeci de spitale fiind afectate.

Probleme au fost semnalate la o serie de companii din Spania, Italia şi din numeroase alte state europene.

"Este vorba de un atac cibernetic major, având efecte fără precedent asupra unor companii, instituţii şi organizaţii din Europa", a explicat specialistul Kevin Beaumont.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO