Eveniment

Mike Lloyd, omul care l-a ajutat pe Patriciu sa cumpere cladirile de birouri

Lloyd de la Baneasa a coordonat preluarea Fabian de catre Patriciu

Michael Lloyd, fostul managing partner al proiectului Baneasa din nordul Capitalei: Il cunosc pe Obie Moore (avocatul lui Dinu Patriciu care conduce un fond al acestuia creat dupa vanzarea Rompetrol - n.r.), il cunosc pe Dinu, dar nu exista o relatie formala intre noi.

09.02.2009, 19:07 99

Britanicul Michael Lloyd, fostul managing partner al proiectului Baneasa din nordul Capitalei, care implica investitii estimate la doua miliarde de euro si unul dintre cei mai apreciati dezvoltatori de pe piata, a coordonat din partea omului de afaceri Dinu Patriciu tranzactia prin care miliardarul a preluat controlul asupra fondului britanic de investitii Fabian, intr-o tranzactie care evalueaza firma la 50 de milioane de euro, au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara.

Lloyd a parasit anul trecut conducerea firmei Baneasa Developments (dar a ramas membru al consiliului de administratie) cu intentia de a crea un fond prin intermediul caruia sa realizeze investitii in active ale unor proprietari aflati in dificultate financiara (distressed), in care isi propune sa atraga mai multi investitori straini si romani.
"Il cunosc pe Obie Moore (avocatul lui Dinu Patriciu care conduce un fond al acestuia creat dupa vanzarea Rompetrol - n.r.), il cunosc pe Dinu, dar nu exista o relatie formala intre noi", a declarat pentru ZF Michael Lloyd.
Colaborarea dintre Lloyd si Dinu Patriciu ar putea insemna si implicarea omului de afaceri in compania pe care britanicul o fondeaza in aceste zile, informatie pe care britanicul nu a cofirmat-o.
Cu toate acestea, Lloyd s-a mutat in ultimele luni la Geneva, in Elvetia, de unde sunt gestionate mai multe afaceri ale miliardarului roman. Dinu Patriciu nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a confirma informatia.
Lloyd si Patriciu au avut in ultimul timp un discurs asemanator, in sensul ca ambii apreciaza ca valoarea proprietatilor imobiliare de pe piata locala va ajunge in urmatoarea perioada la un nivel de 20% din valoarea maxima din 2007.
Asocierea dintre cei doi ar putea crea unul dintre cei mai importanti cumparatori de active imobiliare de pe piata locala, tinand cont de experienta lui Lloyd in real estate-ul autohton si de faptul ca Patriciu este poate investitorul local cu cel mai mare volum de lichiditati disponibile.
Britanicul, in varsta de 42 de ani, a fost implicat in dezvoltarea proiectului Baneasa din nordul Capitalei inca din anul 2000, in calitate de CEO al Baneasa Developments, si este totodata responsabil de aducerea pe piata a retailerului suedez de mobila IKEA.
Anterior venirii in cadrul firmei controlate de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, britanicul a lucrat intre 1995 si 2000 in cadrul firmei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.
Pe langa achizitia Fabian, Patriciu mai este implicat si in alte proiecte imobiliare, printre care si ansamblul Smart City, format din birouri, locuinte si spatii comerciale, realizat alaturi de austriecii de la Immorent.
Constructia la Smart City ar trebui sa inceapa in cea de-a doua jumatate a acestui an, investitia in proiectul realizat pe un teren de 4,4 hectare din Capitala fiind estimata la 300 de milioane de euro.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO