Eveniment

Miliardarul Popoviciu, al doilea magnat roman retinut intr-o investigatie DNA

25.03.2009, 19:48 65

Miliardarul Gabriel (Puiu) Popoviciu, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Romania, a fost retinut pentru 24 de ore in noaptea de marti spre miercuri alaturi de seful Directiei de Informatii a Ministerului de Interne Cornel Serban, seful Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI Petre Pitcovici si fostul rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Ioan Alecu, a anuntat ieri Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Retinerea celor patru vine in urma unui denunt al unui angajat din cadrul DNA, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax. Potrivit surselor, Serban si Pitcovici ar fi incercat sa ii favorizeze pe Popoviciu si Alecu, acuzati de DNA intr-un dosar separat de abuz in serviciu.
Ofiterul care a facut denuntul la DNA a aratat ca a fost o perioada coleg de birou la Crima Organizata cu Serban si Pitcovici, iar acestia l-au contactat si i-au sugerat sa ii ajute pe cei doi, promitand in schimb diverse foloase materiale.
In cazul in care ar fi acceptat, ofiterul ar fi trebui sa dea o solutie de neincepere a urmaririi penale in dosarul de abuz in serviciu in care sunt cercetati Ioan Alecu si omul de afaceri Puiu Popoviciu.
Presa a relatat despre asocierea firmei conduse de Puiu Popoviciu cu Universitatea de Agronomie, pentru un proiect imobiliar din nordul Bucurestiului. In 2000, omul de afaceri ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 ha de la Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti, care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro. Aceasta este cea de-a doua retinere a unui magnat roman dupa ce, in 2005, Dinu Patriciu, in prezent cel mai bogat om de afaceri din Romania, conform Forbes, a fost retinut pentru 40 de ore.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO