Eveniment

Ministerul de Finanţe se reorganizează

Ministerul de Finanţe se reorganizează
23.06.2016, 00:03 526

Ministerul de Finanţe a fost reorganizat ieri de guvern şi i s-a alocat încă un post de secretar de stat care va coordona activitatea privind afacerile europene din perspectiva finanţelor publice, în vederea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Decizia are scopul simplificării activităţii în ceea ce priveşte dosarele aflate pe agenda europeană şi de care este responsabil Ministerul Finanţelor şi "pentru a susţine interesul naţional în raport cu celelalte state membre, respectiv cu Comisia şi Consiliul Uniunii Europene", a anunţat guvernul.

România, în calitate de preşedinte al Consiliului Europei, va avea responsabilitatea gestionării curente a agendei europene la nivelul formaţiunilor sectoriale ale Consiliului la toate nivelurile, va conduce şi coordona dialogul cu celelalte insti­tuţii europene - Comisia, Parlamentul European, Con­siliul European - în cadrul procesului decizional, va fi res­pon­sabilă de organizarea reuniunilor informale în Ro­mânia, va organiza, conduce şi coordona conferinţe dedicate prio­rită­ţilor specifice, precum şi evenimente culturale de promovare a României şi va participa la toate activităţile presupuse de apartenenţa la trioul de preşedinţii constituit din Austria, România şi Finlanda (1 ianuarie 2019 – 30 iunie 2020).

Guvernul, în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, a mai decis înfiinţarea unei structuri noi, denumită Direcţia de Analiză şi Cercetare în Domeniul Finanţelor Publice, care va fi coordonată de un economist-şef, cu rang de director general.

Totodată, Ministerul Finanţelor a preluat activităţile privind parteneriatul public-privat de la Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO