Eveniment

Ministerul de Finanţe vrea iar să se împrumute de la populaţie şi emite titluri de stat cu valoarea de 1 leu şi cu dobândă de 5%

Ministerul de Finanţe vrea iar să se împrumute de la...

Autor: Alex Ciutacu

15.06.2018, 11:23 2453

Ministerul Finanţelor Publice lansează o emisiune de titluri de stat, ca început pentru Programul Tezaur, cu valoare de 1 leu, dobândă de 5% şi scadenţă la cinci ani.

Titlurile sunt exclusiv pentur populaţie şi pot fi cumpărate de către persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

Acestea pot fi cumpărate în două etape. În perioada 15 iunie-6 iulie de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului unde au domiciliul fiscal, sau în perioada 15 iunie-5 iulie prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Poşta Română, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. Pentru mediul rural, achiziţia prin oficiile poştale se poate face până în 4 iulie.

Un investitor poate realiza subscrieri în valoare maximă de 100.000 lei.

”Emisiunea de titluri de stat CENTENAR pune în prim plan investitorul român şi îi asigură o dobândă neimpozabilă mai bună decât cele oferite la depozitele bancare. Statul garantează 100% sumele depuse, dobânzile aferente şi este corect să plătească pentru titlurile de stat destinate populaţiei la fel cum plăteşte şi pentru cele destinate pieţei financiare.” spune Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO