Eveniment

Ministerul Fondurilor Europene: 75.000 persoane vor beneficia de un program de prevenire şi tratament al tuberculozei, finanţat din fonduri europene

Ministerul Fondurilor Europene: 75.000 persoane vor...

Autor: Mirabela Tiron

20.03.2018, 14:26 6446

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) va deschide apeluri de proiecte în domeniul sănătăţii, în valoare totală de 167 de milioane de euro prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 (POCU), în vederea susţinerii programului de prevenire şi tratament al tuberculozei.

„75.000 persoane vulnerabile vor beneficia de programe de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al tuberculozei. Propus de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, din Bucureşti, proiectul propune formarea a 560 specialişti pentru aplicarea unor metode rapide de diagnostic, îmbunătăţirea ratei de diagnostic a cazurilor de tuberculoză sensibilă, încurajarea tratamentului medical şi de suport al cazurilor de tuberculoză”, potrivit oficialilor MFE.

Acest program completează proiectul pe care Ministerul Sănătăţii îl dezvoltă pentru combaterea tuberculozei, cu sprijinul fondurilor norvegiene şi care presupune testarea altor 15.000 persoane şi asigură tratament şi suport social pentru 600 bolnavi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO