Eveniment

Ministerul Sănătăţii a semnat un contract de un milion de euro cu Farmexpert pentru aducerea vaccinului ROR

Ministerul Sănătăţii a semnat un contract de un...

Autor: Mirabela Tiron

12.05.2017, 00:05 1354
Ministerul Sănătăţii a semnat un contract de 4,6 mi­lioane de lei (un milion de euro) cu compania Far­mexpert DCI pentru aducerea a 109.000 doze de vaccin ROR, folosit în schema de vaccinare pentru imunizarea copiilor împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, potrivit reprezentanţilor ministerului.
 
„Până la sfârşitul lunii mai, dozele de vaccin vor ajun­ge la direcţiile de sănătate publică”, au transmis ofi­cialii ministerului la solicitarea ZF. Ministerul nu a pre­cizat de la ce producător se vor achiziţiona dozele de ROR.
 
Farmexpert, compania care va aduce pe piaţa locală vaccinul, este al doilea mare distribuitor de medicamente din  România, cu afaceri de 2,8 mld. lei în 2015, fiind înfiinţată în 1996 de omul de afaceri Eugen Banciu, care a vândut compania, prin trei tranzacţii succesive în 2006, 2012 şi 2013, grupului german Anzag, preluat ulterior de Alliance Boots.
 
Recent, Comisia Europeană a aprobat suspendarea temporară a exportului paralel a vaccinului ROR, la so­li­ci­tarea Ministerului Sănătăţii, condus de Florian Bodog.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO