Eveniment

Ministerul Sănătăţii are un buget de 35 mil. euro pentru achiziţia de vaccinuri din programul naţional de imunizare

Ministerul Sănătăţii are un buget de 35 mil. euro...

Autor: Mirabela Tiron

26.05.2017, 00:05 147

Ministerul Sănătăţii are un buget de 153,6 mil. lei (35 mil. euro) pentru achiziţia de vaccinuri din Programul Naţional de Vaccinare, potrivit informaţiilor transmise de oficialii ministerului.

„Bugetul pentru achiziţia de vaccinuri în cadrul Programului Naţional de Vaccinare este de 153,6 mil. lei şi ar trebui achiziţionate 2,7 milioane de doze de vaccin, conform prevederilor OMS (ordinul ministrului sănătăţii) nr. 377/2017 privind aprobarea normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2017 şi 2018”, au transmis oficialii ministerului către ZF.

Întrebaţi de ZF de ce vaccinurile cu acelaşi efect ca cele din programele naţionale sunt comercializate şi în farmacii, oficialii ministerului au transmis că  vaccinurile sunt medicamente, iar farmaciile au ca obiect de activitate comerţul cu medicamente.

„Nu se poate interzice farmaciilor să comercializeze aceste vaccinuri, pentru că s-ar îngrădi şi dreptul părintelui de a alege vaccinul pe care doreşte să-l administreze copilului său, în cazul în care nu doreşte să îi fie vaccinat copilul cu vaccinul achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii. Mai mult, ar fi îngrădit dreptul farmaciei de a comercializa medicamente“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO