Eveniment

Ministerul Sănătăţii: Victimele de la Petromidia sunt în stare stabilă

Ministerul Sănătăţii: Victimele de la Petromidia sunt...

Autor: Mediafax

24.08.2016, 11:08 62

Pacientul de la Spitalul Bagdasar-Arseni este în stare staţionară, intubat şi sedat pentru ventilarea mecanică, se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii. În urma brohonscopiei efectuate marţi, au fost constatate arsuri ale căilor respiratorii superioare şi inferioare. Medicii îi tratează leziunile provocate de arsuri.

De asemenea, ambii pacienţi de la spitalul de Arşi sunt stabili şi urmează intervenţii chirurgicale în cursul zilei de miercuri. Bărbatul în vârstă de 58 de ani a beneficiat şi de un consult oftalmologic care nu a constatat leziuni grave.

Un alt bărbat, de 48 de ani, rănit în incendiul de la Petromidia a murit marţi dimineaţă în urma leziunilor foarte grave suferite, având arsuri pe 90% din suprafaţa corpului.

Patru oameni au fost răniţi într-un incendiu ce a avut loc, luni după-amiaza, la Rafinăria Petromidia, din judeţul Constanţa, autorităţile declanşând planul roşu de intervenţie. Răniţii au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul de Arşi şi la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

Inspecţia Muncii va iniţia, începând cu data de 29 august 2016, o acţiune de control în toate unităţile de prelucrare a ţiţeiului din ţară, măsura venind după incendiul produs la rafinăria Petromidia din Năvodari, potrivit unui comunicat de presă al Inspecţiei Muncii remis MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO