Eveniment

Ministerul Sănătăţii vrea să introducă de la 1 aprilie pachetul de bază: „Se lucrează la normele de contractare”

Ministerul Sănătăţii vrea să introducă de la 1...

Autor: Ioana David

04.02.2014, 16:20 224

Ministerul Sănătăţii a anunţat că săptămâna aceasta va finaliza discuţiile cu privire la pachetul de bază şi că se lucrează la normele de contractare, termenul preconizat pentru introducerea pachetului fiind 1 aprilie 2014. Introducerea pachetului de bază vinde şi cu schimbări de natură tehnică pentru furnizorii de servicii medicale.

“Pentru a câştiga timp în procesul de aprobare şi aplicare, dar şi pentru a asigura coerenţa reglementărilor legale am decis ca Hotărârea de guvern privind pachetul de bază să conţină atât pachetul de bază în sine, cât şi normele sale de contractare, care erau anterior stipulate în Contractul cadru. Aşadar, în locul a două hotărâri de guvern succesive, cea privind pachetul şi cea privind Contractul cadru, vom avea o sigură Hotărâre de guvern cu două anexe”, a spus Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii.

Pachetul de bază se referă la serviciile pe care asiguraţii le pot accesa în sistemul sanitar de stat, şi locul unde se acordă aceste intervenţii (la medicul de familie, ambulator, spitale)

Ministerul Sănătăţii a lucrat la pachetul de bază pe tot parcursul anului 2013 si a fost lansat în dezbatere publică timp de o lună în toamnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO