Eveniment

Miniştrii şi viceminiştrii din Partidul Liberal al Republicii Moldova îşi depun demisia

Miniştrii şi viceminiştrii din Partidul Liberal al...

Autor: Andrei Ionascu

29.05.2017, 12:22 142

Informaţia a fost confirmată de ministrul Mediului, Valeriu Munteanu. În Guvernul Republicii Moldova, Partidul Liberal are trei miniştri şi un vicepremier.

Este vorba despre vicepremierul Gheorghe Brega, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, ministrul Educaţiei, Corina Fusu, şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.

Anterior, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, anunţase că liberalii părăsesc coaliţia de guvernare, după o şedinţă extraordinară. "Această coaliţie ne-a costat pierderea de imagine, sănătate şi nume. Chipurile, se duce o luptă împotriva corupţiei, dar de fapt se duce o luptă împotriva Partidului Liberal", a spus Ghimpu.

Dorin Chirtoacă, primarul oraşului Chişinău, a fost plasat în arest la domiciliu, vineri după-amiază, pentru o perioadă de 30 de zile. Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal este acuzat de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcări cu plată în Chişinău.

Partidul Democrat al oligarhului Vlad Plahotniuc, aflat la guvernare, încearcă să formeze o nouă majoritate parlamentară. Premierul Pavel Filip, prim-vicepreşedintele PD, a anunţat că pregăteşte o remaniere a Guvernului, după reforma administraţiei publice centrale.

Tot luni, grupul de iniţiativă pentru demiterea primarului general Dorin Chirtoacă a colectat numărul necesar de semnături pentru organizarea referendumului. Anunţul a fost făcut de liderul Partidului Socialiştilor din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO