Eveniment

Ministrul danez al Justiţiei: Sperăm că va fi găsită cât mai curând o soluţie privind aderarea României la Schengen

Autor: Mediafax

11.01.2012, 15:08 274

Danemarca, ce deţine preşedinţia semestrială a UE, speră că va fi găsită cât mai curând o soluţie privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, declară ministrul danez al Justiţiei, Morten Boedskov, citat de site-ul Novinite.com.

Potrivit oficialului guvernamental danez, trebuie recunoscute eforturile substanţiale ale României şi Bulgariei pentru îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen.

"Vom continua să căutăm o soluţie care să fie acceptată de toată lumea", a insistat ministrul danez al Justiţiei, care consideră că trebuie găsit un echilibru între libera circulaţie şi securitatea în Spaţiul Schengen.

Ambasadorul danez în România, Michael Sternberg, precum şi cel din Bulgaria, Kaare Janson, au declarat marţi că Preşedinţia daneză a UE va căuta o soluţie pentru admiterea celor două state în Schengen.

Bulgaria şi România urmau să adere la Schengen în 2011, dar Olanda a blocat aderarea, aşteptând eforturi suplimentare din partea celor două ţări pentru combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO