Eveniment

Ministrul economiei apără siderurgia românească: Fără ea nu putem susţine alte industrii

Ministrul economiei apără siderurgia românească:...

Autor: Departamentul Corespondenti

10.03.2016, 00:00 208

Costin Borc a vizitat, miercuri, fabrica Alro din Slatina, despre care a declarat că este o prezenţă importantă în economia românească şi a Uniunii Europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o plăcere să fii într-o uzină care are performanţe europene. Este o plăcere să mergi într-o uzină curată, în care vezi că managementul dă foarte mare importanţă sănătăţii şi securităţii în muncă, că salariaţii sunt preţuiţi şi apreciaţi. Uzina Alro şi Alro, în general, este o prezenţă importantă în economia românească. Reprezintă un punct important într-un lanţ valoric, pentru că produsele de aici se regăsesc în industria alimentară, dar şi în industria aeronautică şi în foarte multe lucruri pe care le vedem în viaţa de zi cu zi”, a spus vicepremierul.

Acesta a adăugat că, fără industria de aluminiu şi fără alte industrii consumatoare de energie nu ar putea fi susţinute alte ramuri ale economiei.

Costin Borc a spus că România trebuie să facă tot ce este necesar pentru a păstra în ţară investitorii din acest domeniu.

"Aşa cum declaram şi după Consiliul de Competivitate de la Bruxelles, de săptămâna trecută, poziţia României în Uniunea Europeană este că avem nevoie de o industrie puternică, avem nevoie şi de industrii energo-intensive, nu trebuie să ne fie frică de ele. În final, dacă nu vom avea siderurgie, dacă nu vom avea aluminiu, dacă nu vom avea aceste produse din care se fac toate celelate lucuri, România şi Uniunea Europeană nu vor putea susţine o industrie auto competitivă, nu vor putea susţine alte industrii. Este în interesul Europei şi al României să păstreze aceste industrii în ţară, să ne ocupăm ca ele să rămână competitive, în faţa competiţiei din afara Uniunii Europene”, a conchis Borc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO