Eveniment

Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici cere „reguli egale“ pentru investiţii în Europa

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Autor: Iulian Anghel

07.11.2018, 00:00 123
Ministrul român al finanţelor sugerează că ţările mici nu sunt tratate în mod egal atunci când vine vorba despre investiţii şi cere reguli „egale“ pentru toţi membrii UE. „Creşterea nivelului investiţiilor în UE depinde de asigurarea şi respectarea regulilor egale între toate statele membre“, a afirmat Teodorovici, la 5 noiembrie, la conferinţa „Piaţa unică, factor determinant al investiţiilor în Europa“, organizată de Comisia Europeană (CE), în parteneriat cu European Political Strategy Center. Investiţiile străine în România au fost, în primele opt luni din an, de 2,8 mld. euro, în scădere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Investiţiile interne (de capital şi din fonduri UE), de 15 mld. lei sunt, la nouă luni, în creştere de 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, dar reprezintă doar 39% faţă de planificarea pe întreg anul a investiţiilor, de 38,5 mld. lei. 

Ministrul finanţelor a mai spus, potrivit unei informări a ministerului de resort: „România poate deveni competitivă şi atractivă pe piaţa unică dacă investeşte în resursa umană, găseşte măsurile necesare pentru păstrarea acesteia în ţară şi asigură cele mai bune practici europene pentru asigurarea investiţiilor publice şi private”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO