Eveniment

Ministrul Justiţiei, despre decizia CCR: Am primit decizia ca pe o revenire la normalitate

Ministrul Justiţiei, despre decizia CCR: Am primit...

Autor: Mihaela Gidei

30.05.2018, 21:38 459

„Am aşteptat decizia cu preocupare, dar profesional vorbind, am primit-o ca pe o revenire sau ca un început de revenire spre normalitate. Cineva spunea că fraza din Constituţie - procurori îşi desfăşoară activitatea sub ministrul Justiţiei nu are nicio reflectare în activitatea judiciară. Nu a scris un text de dragul de a scrie. Ce face decizia de azi? Valorifică principiul Constituţiei care dă autoritate ministrului Justiţiei, în raport cu activitatea procurorilor, cu cea administrativă, nu cu cea de realizare a urmăririi penale (...) Ministrul Justiţiei este singurul ministru la care Constituţia face referire în mod explicit. Ministrul Justiţiei nu face parte doar din executiv, ministrul Justiţiei face parte de drept din CSM, ceea ce înseamnă că e parte a Executivului, dar face parte din CSM, garant al independenţei justiţiei”, a spus ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la Antena3.

Curtea Constituţională a decis că există un conflict instituţional, după ce Guvernul a sesizat un posibil conflict între Executiv şi Preşedinţie, ca urmare a faptului că preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO