Eveniment

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă o posibilă ordonanţă de urgenţă pe legile justiţiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă o...

Autor: Departamentul Social

03.10.2018, 13:08 533

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că va discuta cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia şi că are câteva soluţii pentru o posibilă ordonanţă de urgenţă ca să coreleze legile justiţiei cu recomandările acestora.

"Avem o opinie intermediară a Comisiei de la Veneţia cu referire la respectarea standardelor. Vorbim numai de cele trei legi ale justiţiei. Urmează ca preşedintele să mia promulge încă una din legile justiţiei. Suntem aproape aşadar de parcursul final al legilor, durează din 2014, ca să ajungem să spun acei critici cu modificările că nu au fost dezbateri pe lege. Nu-mi amintesc ca vreo lege să mai fi stat în dezbatere trei ani. Voi vorbi cu reprezentanţi ai Comisiei ca să vedem în ce măsură sunt posibile anumite preluări din recomandările Comisiei, racordări ale normelor juridice la standardele europene. Am câteva soluţii pentru o posibilă ordonanţă de urgenţă", a declarat Tudorel Toader, la Digi 24.

Ministrul Justiţiei a salutat cererea prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, de declanşare a unei investigaţii asupra protocoalelor secrete încheiate în ţară între SRI şi structuri din justiţie şi care au stat la baza multor anchete penale.

"Multă dezinformare pleacă de la noi de acasă. Dezinformarea, care face casă bună cu reaua-credinţă, si o parte de necunoaştere", a completat Tudorel Toader.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO