Eveniment

Ministrul muncii: Ne gândim la 8.000 de lei plafon de indemnizaţie pentru mame

Ministrul muncii: Ne gândim la 8.000 de lei plafon de...

Autor: Mediafax

15.05.2017, 00:00 92

Ministrul muncii, Olguţa Vasilescu a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că urmează să propună guvernului o variantă de plafonare a indemnizaţiilor pentru mame, afirmând că există o practică de a majora artificial aceste indemnizaţii, inclusiv prin vânzarea de locuinţe.

„Introducerea plafonului peste o sumă de 8.000 de lei nu afectează mai mult de 3% din cei care primesc aceste indemnizaţii, dar oprim o practică ce tinde să devină foarte periculoasă pentru bugetul de stat. La ora actuală suntem în analiză şi urmează să propunem guvernului o variantă de plafonare“, a spus Lia Olguţa Vasilescu la începutul şedinţei de guvern.

Ea a ţinut să dea exemplu de ţări din Uniunea Europeană care nu plătesc deloc indemnizaţia, printre care Marea Britanie, Olanda, Luxembrug, Grecia, Irlanda, Malta. Ea a precizat că în alte ţări indemnizaţia se acordă, dar media este de 500 de euro/lună. Ţara europeană care plăteşte cea mai mare indemnizaţie pentru creşterea copilului este Germania, dar doar în anumite condiţii, unde ajunge la 1.800 de euro/lună.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO