Eveniment

​Ministrul Sănătăţii: Spitalul AKH din Viena va primi din nou pacienţi români pentru transplant

​Ministrul Sănătăţii: Spitalul AKH din Viena va...

Autor: Georgiana Mihalache

28.03.2017, 17:04 202

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a anunţat că spitalul AKH din Viena va realiza din nou transplant pulmonar pentru pacienţii români, după ce clinica vieneză a oprit aceste intervenţii pentru pacienţii din România, invocând lipsa spaţiului.

„Am primit oficial răspuns de la spitalul AKH, a fost deblocată situaţia şi spitalul AKH va face din nou transplant (pentru pacienţii români – n.r.), am convenit un număr de cazuri. Spitalul AKH ne ofera posibilitatea de a participa la un program de urmărire şi monitorizare a activităţii pe care noi o facem pentru a demara procedura de transplant în România”, a spus Florian Bodog în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că în momentul în care spitalul Sfânta Maria va fi pregătit pentru a realiza transplant pulmonar se vor face aceste intervenţii în ţară, menţionând că spitalul AKH a dat un termenul de un an pentru ca în România să se poată demara transplantul pulmonar.

„Pentru prima etapă s-au angajat să facă 10 transplanturi pentru moment, pe listele de aşteptare sunt cinci pacienţi pentru evaluare”, a mai spus Bodog.

Referitor la solicitarea unei clinici private de a primi autorizaţia de transplant, ministrul Sănătăţii a arătat că dosarul depus la Agenţia Naţională de Transplant nu a fost complet. „Ministerul Sănătăţii este deschis pentru a primi în programul naţional orice clinică”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO