Mirabela Miron, preşedinta firmei de consultanţă Avisso: „Este o discrepanţă între ce se învaţă la şcoală şi ce are nevoie o firmă privată“

20 iul 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Lipsa de infrastructură rutieră care să lege regiunea Moldovei de restul ţării încetineşte dezvoltarea acestei zone, iar investitorii renunţă la proiecte din cauza lipsei de predictibilitate, în contextul propunerilor de modificări legislative din România.

Mai mult, forţa de muncă este slab pregătită, iar tinerii nu pot pune în practică aspectele teoretice învăţate la şcoală. Acestea sunt câteva dintre concluziile Mirabelei Miron, preşedinta firmei de consultanţă Avisso din Iaşi, care oferă servicii de consultanţă către circa 500 de clienţi, companii mici şi mijlocii.

„În România ne lipseşte un sistem predictibil pe investiţii pentru că ar trebui să privim la nivel macroeconomic cum impactează, de acolo ne vine impactul pe local. Ar mai trebui să schimbăm puţin sistemul educaţional, să nu mai fie această discrepanţă foarte mare dintre teorie şi ce avem noi nevoie“, a spus Mirabela Miron.

Printre soluţiile prezentate de aceasta este o reconversie a persoanelor de peste 40 de ani, în special a celor care au lucrat în industrii care au dispărut de pe piaţa muncii, precum şi reducerea ajutoarelor sociale care, spune Miron, le oferă persoanelor care beneficiază de acei bani o stabilitate economică suficientă pentru a refuza ofertele de muncă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.07.2017

 
Cuvinte cheie:
Mirabela Miron
, presedinta
, consultanta
, Avisso
, scoala
, investitii
, piata muncii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide