Eveniment

Mircea Băsescu va fi eliberat condiţionat. Decizia este definitivă

Mircea Băsescu va fi eliberat condiţionat. Decizia este...

Autor: Andreea Traicu

11.09.2017, 10:07 60

Surse judiciare au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că cel mai probabil după-amiază, imediat ce ajung actele la penitenciar, Mircea Băsescu va putea pleca de la Poarta Alba, după ce Tribunalul Constanţa a respins contestaţia DNA.

Mircea Băsescu a fost condamnat, în luna iunie 2016, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, dar, conform legii, el întruneşte condiţiile pentru eliberare condiţionată - are peste 60 de ani, deci execută doar o treime din pedeapsă, iar timp de 12 luni s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu.

Tribunalul Constanţa, în motivarea pe care a dat-o atunci când a admis contestaţia DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a lui Mircea Băsescu, şi-a motivat decizia susţinând că acesta nu a putut dovedi că pedeapsa aplicată de patru ani de închisoare şi-a atins scopul preventiv, în condiţiile în care şapte luni din pedeapsa executată le-a petrecut în arest la domiciliu.

Mircea Băsescu a fost închis la Penitenciarul de la Poarta Alba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO