Eveniment

Miting în Piaţa Victoriei. Sute de persoane protestează faţă de măsurile Guvernului

Miting în Piaţa Victoriei. Sute de persoane...

Autor: Nicolae Oprea

03.12.2017, 20:04 1437

Câteva sute de persoane protestează, duminică seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de măsurile Guvernului, dar şi faţă de actuala clasă politică, oamenii venind cu un steag imens al Uniunii Europene şi strigând „Europa”.

Oamenii au venit în Piaţa Victoriei începând de la ora 18.00, iar mobilizarea s-a făcut pe o pagină de Facebook.

„Duminică ne vedem în Piaţa Victoriei eliberată. Legile justiţiei nu trebuie să treacă. Urmează o perioadă - e vorba de zile - în care parlamentarii se vor face că discută amendamente, la grămadă, în regim de urgenţă. Apoi le vor vota, prefăcându-se că asta înseamnă democraţie şi dezbatere. Strada, societatea civilă, presa sau reprezentanţii unor ţări democratice trag semnale de alarmă, pe ei încă nu îi interesează.
Trebuie să îi oprim”, susţin organizatorii mitingului.

Câteva sute de persoane au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirea.

„Am venit pentru ce se întâmplă acum în justiţie, pentru o viaţă mai bună, inclusiv a copiilor sau nepoţilor noştri. E injust ce se întâmplă. E sfidare totală, noi suntem prostimea. Ar trebui să iasă în stradă cei care au conştiinţă”, susţin Elena.

„Am venit datorită - cu ghilimelel de rigoare - domnul Dragnea. Este una dintre cele mai nocive persoane de la conducerea României. Credeam că domnul Năstase a fost cel mai rău, dar cred că pot fi comparabili”, spune Sorin, prezent la manifestaţii.

Acţiuni de protest au loc, în paralel, şi în alte oraşe din ţară.

În paralel, PSD va organiza mitinguri împotriva statului paralel şi ilegitim în Bucureşti şi în oraşele mari, mesajul fiind ”aceasta este majoritatea”, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, declarând că decizia a fost luată la presiunea românilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO