Eveniment

Mitingul Diasporei: Un bărbat care ar fi tulburat ordinea publică a fost ridicat de jandarmi în Piaţa Victoriei

Mitingul Diasporei: Un bărbat care ar fi tulburat...

Autor: Florin Zafiu

10.08.2018, 15:24 3096

Un bărbat care a tulburat ordinea publică în Piaţa Victoriei a fost ridicat, vineri, de jandarmi, anunţă reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, ar fi tulburat ordinea publică în Piaţă, acesta fiind condus la o secţie de poliţie pentru a fi identificat şi a fi luate măsurile legale. De asemenea, o persoană care avea asupra sa mai multe sprayuri cu vopsea, cu care intenţiona să participe la protest, a fost atenţionată de jandarmi că nu poate participa cu acele obiecte. Deşi, iniţial, s-a conformat, ulterior, bărbatul a revenit, iar jandarmii l-au condus la secţie pentru a fi legitimat şi sancţionat.

La ora transmiterii ştirii, protestatarii se adună în Piaţa Victoriei, fiind îmbrăcaţi în tricouri negre cu mesajele "Fără Penali" şi "Nu cedăm". Unii au adus pancarte pe care scrie "Anticipate".

Vineri dimineaţă, poliţiştii bucureşteni au verificat pirotehnic maşinile parcate acolo. Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că forţele de ordine nu vor tolera violenţa.

"Jandarmeria nu va face estimare a numărului de participanţi, nu avem obligaţia legală. Sunt afirmaţii, îndemnuri la violenţă, ură şi intoleranţă, ameninţări cu moartea la adresa jandarmilor. Autorităţile nu tolerează astfel de atitudini, nu acceptăm insubordonarea civică şi violenţa. Toţi cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetăţenii, noi asigurăm ordinea, siguranţa manifestanţilor şi a celorlalţi . Recomandăm tuturor să se delimiteze de astfel de atutudini. Jandarmeria este o instituţia apolitică, nu suntem trupe pretoriene", a anunţat, joi, locotenent colonel Marius Militaru, şef comunicare Jandarmeria Română.

Numărul jandarmilor care vor fi prezenţi, vineri, pentru a asigura ordinea la mitingul din Piaţa Victoriei va fi dimensionat gradual în funcţie de numărul protestatarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO