Eveniment

Mitrea despre sala de sport de la Campina

21.07.2004, 00:00 142

Ministerul Transporturilor a verificat informatiile aparute in presa in legatura cu situatia de la sala de sport a Colegiul National "Nicolae Grigorescu" din Campina si a ajuns la concluzia ca rezolvarea problemelor semnalate intra in competenta Consiliului Local.
Sala de sport, care a costat 27 de miliarde de lei si a fost data in folosinta in urma cu nici doua luni, este nefunctionala si, in plus, are demisolul plin de igrasie si inundat de infiltratiile apei de ploaie.
"Problemele semnalate, cum ar fi infiltratiile in subsol sau lipsa panourilor de baschet, ar fi trebuit rezolvate de Consiliul local", se arata intr-un comunicat al ministerului. Potrivit acestuia, cheltuielile aferente asigurarii utilitatilor si costurile pentru viabilizarea terenului, precum si costurile legate de dotarea salii cu material sportiv intra tot in sarcina Consiliului Local.
Ministerul sustine ca lucrarile de constructie a salii au inceput cu mult inaintea demararii programului guvernamental din domeniu, la initiativa autoritatilor locale din Campina, care au ales atat proiectantul, cat si constructorul. Din lipsa de fonduri, constructia nu a mai putut fi finalizata de catre autoritatile locale, acestea propunand sa fie finalizata in cadrul programului guvernamental de construire de sali de sport, prin intermediul Companiei Nationale de Investitii (CNI).
"In concluzie, diferentele aparute se datoreaza faptului ca aceasta sala de sport nu este o sala tip, modelul pe care il construieste CNI in toata tara, ci este un proiect vechi, preluat pentru a nu lasa o constructie abandonata", precizeaza ministerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO