Eveniment

Moment istoric pentru voleiul românesc: După ce s-a calificat în finala Ligii Campionilor, CSM Volei Alba Blaj joacă împotriva celei mai bogate echipe de volei feminin din lume

Moment istoric pentru voleiul românesc: După ce s-a...

Autor: Dragoş Dinu

06.05.2018, 18:27 502

În anul 2011, într-un oraş de numai 20.000 de locuitori din inima Ardealului, avea să se înfiinţeze CSM Volei Alba Blaj, echipa de fete care s-a calificat în premieră pentru România în finala Ligii Campionilor la volei feminin. 

Sâmbătă, Volei Alba Blaj, echipa care se antrenează şi îşi desfăşoară meciurile într-o sală proprie de 1.850 de locuri, a reuşit performanţa istorică de a învinge la Bucureşti, în a doua semifinală a turneului Final Four, o echipă cu un buget de aproape şase ori mai mare, Galatasaray.

Formaţiunea ardeleană va juca azi în premieră pentru trofeu, de la ora 19.00, contra campioanei VakifBank Istanbul, cea mai bogată echipă de volei feminin din lume, cu un buget de 12 milioane de euro. Bugetul echipei de hambal Alba Blaj nu depăşeşte 1.5 milioane de euro, aceasta devine prima formaţie din voleiul feminin românesc care atinge finala Ligii Campionilor, potrivit ProSport.

Calificarea echipei în turneul Ligii Campionilor reprezintă una dintre cele mai mari performanţe, atât pentru voleiul feminin cât şi pentru sportul românesc.

La numai şapte ani de la înfiinţare, Alba Blaj a ajuns o echipă de renume în Europa, fără a avea şi un buget măcar apropiat de cele mai importante cluburi.

Cel care a antrenat echipa este sârbul Darko Zakoc, 55 de ani, fostul selecţioner al echipei naţionale de volei a României.

”Sunt foarte bucuros, este un succes mare nu doar pentru Alba Blaj, ci şi pentru voleiul românesc. Mulţumesc în primul rând fetelor pentru jocul desosebit pe care l-au oferit azi. Nu în sensul tehnic, dar lupta noastră nu s-a oprit în niciun moment, chiar dacă am pierdut primul set. Acesta este cel mai important aspect. La fel am spus şi înaintea meciului, dacă noi jucăm cu inima în teren, avem şanse, a declarat Darko Zakoc. Pentru ProSport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO