Eveniment

Motivele principale din propunerea de arestare a lui Vântu: aroganţa şi sfidarea acestuia

Autor: Adrian Voicu

10.09.2010, 09:59 53

Anchetatorii subliniază în propunerea de arestare a lui SorinOvidiu Vîntu "aroganţa şi sfidarea" acestuia faţă de sistemuljudiciar, ceea ce "explică" demersurile sale în favoareacondamnatului Nicolae Popa, în sensul de a îngreuna înfăptuireajustiţiei, relevă documentul obţinut de Mediafax.

După ce Nicolae Popa a fost capturat în Jakarta, în 4.12.2009,Sorin Ovidiu Vântu a primit un SMS: "Cică Popa nu a fost arestat.Se poate verifica la ambasada de acolo".

Preocuparea accentuată a inculpatului Vîntu, în raport custadiul cercetărilor efectuate de procurori este evidentă, subacest aspect fiind relevante discuţiile pe care le poartă şi cualte persoane cărora le prezintă sfatul pe care l-a dat lui PopaVirgil de a nu declara nimic.Faţă de măsura preventivă a obligăriide a nu părăsi ţara, inculpatul Vîntu se manifestă într-o manierăce denotă o sfidare, cel puţin la nivel afirmativ, relevantă fiindsub acest aspect poziţia exprimată în convorbirea telefonică dindata de 9 decembrie 2009, când spune: "Dacă vreau să plec din ţară,plec…" - notează anchetatorii în cererea de arestare preventivă aomului de afaceri.

Potrivit acestora, atitudinea inculpatului Vîntu este, în raportcu obligaţiile sale procedurale, "de o aroganţă şi o sfidareevidentă" în raport cu normele judiciare, ceea ce "explicădemersurile efectuate de acesta, alături de ceilalţi inculpaţi înfavoarea condamnatului, pentru îngreunarea executării pedepsei, înluna decembrie şi în lunile următoare, deşi era cercetat pentruaceste fapte şi cu toate că se afla sub puterea unei măsuripreventive". Citiţi mai multe despre motivaţiile aduse de anchetatori pentru arestarealui Vântu pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO