Eveniment

Motivul care stă la baza creşterii numărului de cazuri de hernie de disc cervical: munca în aceeaşi poziţie la birou pe o perioadă îndelungată

Motivul care stă la baza creşterii numărului de cazuri...

Autor: Corina Zamfir

02.10.2017, 12:53 539

Munca în aceeaşi poziţie la birou pe perioade îndelungate şi lipsa activităţilor sportive stau la baza creşterii numărului de cazuri de hernie de disc cervical din zilele noastre este de părere doctorul chirurg Cenk Ermol, specialistul în neurochirurgie al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia.

În opinia lui, nu orice durere cervicală este cauzată unei hernii de disc cervical. Cea mai frecventă este durerea cervicală mecanică.

“Durerile cervicale apar în special ca urmare a unor cauze mecanice şi a afecţiunilor coloanei vertebrale. Cea mai frecventă durere cervicală este durerea cervicală din cauze mecanice. Ne confruntăm foarte des cu pacienţi care acuză acest lucru, în special persoane care lucrează mai ales la birou, în poziţie aplecată, întreaga zi. Cealaltă cauză frecventă este constituită din micro leziuni traumatice care afectează zona cervicală”, explică Cenk Ermol.

 Extinderea durerii cervicale spre braţ şi mână, existenţa unei senzaţii de amorţire a acestora pot fi simptome ale compresiei unui nerv; altfel spus ale herniei de disc cervical, pentru că mişcările gâtului sunt dureroase, pacientul ar vrea să nu mişte gâtul. Din acest motiv, deoarece muşchii gâtului sunt contractaţi permanent, apar rigidizări musculare pe care le denumim spasm muscular. Această situaţie face ca durerea să fie şi mai intensă. În astfel de situaţii recomandăm ca tratament analgezice şi medicamente de relaxare musculară. Normalizarea mişcării gâtului în cel mai scurt timp posibil va preveni cronicizarea durerii, adaugă el.

Cenk Ermol a mai precizat că, în zilele noastre, operaţiile de hernie de disc cervical au rezultate foarte bune datorită testelor noi, a ajutorului microscopului şi a metodelor de microchirurgie. “După operaţia, care durează aproape o oră, pacientul observă că durerea puternică a braţului, care îi afecta dramatic calitatea vieţii, a dispărut. Acesta este mobilizat în câteva ore de la operaţie. A doua zi este externat şi în câteva săptămâni îşi poate relua viaţa normală. Operaţia nu este destinată să limiteze viaţa pacientului, ci dimpotrivă, este destinată să protejeze calitatea vieţii acestuia.”

Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat în anul 1995, iar la ora actuală acesta deserveşte pacienţi în peste 30 de spitale situate în 17 oraşe din Turcia. În momentul de faţă este actorul principal al sectorului medical, fiind trataţi peste 70.000 pacienţi din întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO