Eveniment

Mugur Isărescu despre Corneliu Vadim Tudor: “A fost un om de cultură, un intelectual public, autor de inegalabile pamflete. Viaţa cetăţii noastre va fi mai săracă”

Mugur Isărescu despre Corneliu Vadim Tudor: “A fost un...

Autor: Alexandra Marcu

16.09.2015, 11:00 2835

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, afirmă într-un panegiric publicat astăzi în ziarul Adevărul că prin dispariţia jurnalistului şi poetului Corneliu Vadim Tudor „viaţa cetăţii noastre va fi mai săracă”.

„A iubit Ţara Românească şi istoria ei, a fost un om de cultură, un intelectual public şi, mai cu seamă, a imprimat aceste trăsături ale personalităţii sale discursurilor politice, activităţilor jurnalistice şi inegalabilelor lui pamflete. I-am apreciat, cu deosebire, preocuparea constantă pentru istoria Băncii Naţionale a României. L-a interesat personalitatea lui Eugeniu Carada, întemeietorul Băncii Naţionale a României. A cercetat momentele de început ale băncii noastre centrale şi a publicat în ziarul pe care îl conducea “Tricolorul”, însemnări din epocă ale lui Constantin Bacalbaşa despre locuinţa guvernatorului Anton Carp, cu ferestrele către strada ce poartă astăzi numele lui Carada, din vremea în care guvernatorii BNR erau obligaţi să locuiască în incinta instituţiei. În plus, Corneliu Vadim Tudor a fost şi un pasionat numismat”

Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO