Muncitorii detaşaţi, mit şi realitate. România are doar 42.000 de muncitori detaşaţi în Uniunea Europeană

6 oct 2017 Autor: Iulian Anghel

În 2015 în UE au fost înregistrate aproximativ 2 milioane de astfel de joburi, adică 0,9% din forţa de muncă din Uniune.

A făcut multe valuri vizita din vară a preşedintelui francez Emmanuel Macron în Austria, România şi Bulgaria, vizită a cărei principală ţintă a fost modificarea legislaţiei UE privind muncitorii detaşaţi care ar practica un „dumping social” prin faptul că primesc salarii mai mici în ţările în care lucrează punând în pericol locurile de muncă din acele ţări, de obicei mai bogate. Nu în ultimul rând, când cancelariul Austriei a anunţat că se opune primirii României şi Bulgariei în Schengen, el a readus în discuţie problema „muncitorilor detaşaţi”, care ar trebui, în opinia sa, rezolvată înainte de extinderea spaţiului unic fără frontiere. Doar că realiatea este departe de tabloul apocaliptic zugrăvit de unii responsabili europeni.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2017

 
Cuvinte cheie:
muncitori
, romania
, uniunea europeana
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide