Eveniment

​Mustafa Korkmaz, general manager Yildiz Entegre România: „Nu am luat niciun ajutor de stat din România din cauza perioadei mare de aşteptare”

​Mustafa Korkmaz, general manager Yildiz Entegre...

Autor: Georgiana Mihalache

02.04.2018, 14:09 481

Timpul mare de aşteptare pentru a primi avizele de la autorităţi pentru a demara o investiţie a reprezentat principalul motiv pentru care Yildiz Entegre România nu a solicitat ajutor din partea statului, susţine Mustafa Korkmaz, general manager Yildiz Entegre România, din industria mobilei, care ridică o fabrică de 150 de milioane de euro în comuna Oarja de lângă Piteşti.

„Nu am luat niciun ajutor de stat din România din cauza perioadei de timp de aşteptare. De exemplu, dacă decid azi să fac o investiţie în România e o perioadă pentru proiect şi voi aştepta un an. Vom depune docummentaţia pentru proiect. După aceea, timpul este foarte lung, încă 8-10 luni pentru evaluare din partea guvernului. Dacă vrem să facem o investiţie astăzi, vom începe peste 2 ani, dacă guvernul acceptă proiectul”, a spus Mustafa Korkmaz.

Alte declaraţii ale lui Mustafa Korkmaz:

„În 2015 am luat decizia să facem o investiţie în Europa. Am căutat ţările pentru a vedea unde e potenţial şi am ales România pentru că este o piaţă bună, creşte în Europa, are o economie stabilă şi politici stabile. Suntem la finalul fazei de construcţie pentru investiţia noastră.

Există potenţial în România. Trebuie sa facem cateva schimbari la legi. Trecerea la produse tehnologice, e sprijinită din Uniunea Europeană, trebuie să găsim suport pentru investitori. Avem incredere în viitorul României, creşte rapid”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO