Eveniment

Mutare surpriză: Compania aeriană românească Blue Air şi-a schimbat numele şi forma de organizare juridică

Mutare surpriză: Compania aeriană românească Blue Air...

Autor: Alina Botezatu, Mediafax

09.08.2018, 18:38 6430

Blue Air şi-a modificat forma de organizare juridică din Societate cu Răspundere Limitată (SRL) în Societate pe Acţiuni (SA). De asemenea, numele companiei, Blue Air - Airline Management Solutions SRL, a fost, la rândul său, schimbat în Blue Air Aviation, arată un comunicat transmis joi de companie.

„Prin decizia Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 3 august 2018, Blue Air şi-a schimbat forma de organizare juridică din SRL. în SA. Pentru a marca acest pas, am ales şi un nume nou, care ne redefineşte mai bine identitatea: Blue Air Aviation”, a declarat Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air.

Schimbarea anunţată de Blue Air face parte din strategia companiei de a-şi consolida poziţia şi de a deveni un puternic operator aerian paneuropean. Tudor Constantinescu, directorul comercial al Blue Air, a subliniat că „în continuare, ne propunem să arătăm că suntem o companie solidă”.

Blue Air estimează pentru 2018 peste 5,5 milioane de pasageri şi o cifră de afaceri de 460 de milioane de euro, ambii indicatori în creştere cu 10% faţă de anul trecut. În anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depăşind, în premieră, compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportaţi, statut pe care şi l-a menţinut de-atunci până în prezent. Compania are aproximativ 1.500 de angajaţi, dintre care peste 800 sunt personal navigant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO