Eveniment

Naţionala feminină de handbal a României a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar

Naţionala feminină de handbal a României a cucerit...

Autor: Iulian Coşuleţu

02.07.2016, 18:01 132

Naţionala feminină a României a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga, formaţia antrenată de Costică Buceschi şi Nicoleta Alexandrescu a fost învinsă de Spania.

Cu excepţia primelor 10 minute, care au fost mai echilibrate, ibericele au fost tot timpul la conducerea jocului. În prima repriză, diferenţa maximă a fost de 4 goluri (10-6, min. 29), dar aceasta s-a dublat până în minutul 46 (scor 18-10). După cum o arată scorul final (20-14), România a avut probleme evidente în atac.Interii au fost inexistenţi, extremele au fost izolate şi au intrat prea puţin în combinaţii, în timp ce pivotul Cristina Nan a fost jucat destul de puţin.

Mai mult, tricolorele nu au avut luciditate în faţa porţii şi au ratat foarte multe situaţii din poziţie de unu la unu, inclusiv 3 aruncări de la 7 metri. De altfel, portarul Mercedes Castellanos a fost şi jucătoarea meciului, cu 16 interevnţii la final. Punctul pozitiv al României după partida cu Spania şi după întreg turneul final a fost poarta. Denisa Dedu şi Elena Şerban au fost la înălţime şi cu Spania, împreună adunând 16 intervenţii, exact cât portarul Castellanos. Diferenţa s-a făcut însă la greşeli, 12-6 în favoarea României. Dedu şi Şerban au adus România până în acest punct, având în vedere şi rezultatele strânse înregistrate până la finală, 20-19 cu Spania şi 23-22 cu Japonia în grupă, 21-18 cu Rusia în semifinale.

România a cucerit din nou argint la Mondialul Universitar după 4 ani, însă adevăratul exament pentru handbalul feminin românesc va fi în august, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO