Eveniment

NATO se înarmează preventiv. Secretarul general al Organizaţiei Nord-Atlantice: În timpul Războiului Rece alocam mult mai mult pentru apărare

NATO se înarmează preventiv. Secretarul general al...

Autor: Iulian Anghel

10.10.2017, 00:05 359

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, a susţinut ieri la Bucureşti că statele membre ale Alianţei trebuie să-şi majoreze bugetele pentru apărare pentru că nimic nu este mai liniştitor într-un context geopolitic incert cum este cel de azi. România alocă Apărării, începând din acest an, 2% din PIB şi are, pentru următorii zece ani, zece miliarde de euro alocate înzestrării armatei.

„Tot mai multe ţări au atins pragul de 2% din PIB alocat apărării. Vreau să spun că acest prag de 2% acordat apărării nu este un obiectiv înalt. În timpul Războiului Rece alocam mai mulţi bani pentru apărare. Ştiu că există parlamentari care susţin că ar trebui acordate fonduri pentru educaţie, că trebuie reduse taxele. Dar, uneori, trebuie să acordăm fonduri suplimentare şi pentru apărare. Mai ales atunci când tensiunile sunt în creştere“, a susţinut Stoltenberg.

Scretarul general al NATO s-a întâlnit ieri la Bucureşti cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Mihai Tudose şi cu preşedinţii celor două camere parlamentare, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Ieri la Bucureşti a avut loc a 63-a reuniune a Adunării Parlamentare a NATO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO